Een meer duurzame industrie: 4 voorbeelden

Een meer duurzame industrie: 4 voorbeelden

Bij ROTO geloven we dat we samen een verandering kunnen bewerkstelligen. Onze duurzaamheidsambities zie je dus terug bij alle ROTO-bedrijven. In deze blog lees je 4 voorbeelden van wat de verschillende bedrijven van onze groep doen om te werken aan de SDG’s (Sustainable Development Goals).

Stappen zetten naar een meer duurzame metaalindustrie
Op weg om het woord 'duurzaam' te koppelen aan de metaalindustrie hebben we weer een mijlpaal bereikt. De afgelopen twee jaar hebben we gewerkt aan de integratie van de SDG’s: de Sustainable Development Goals. Welke acties hebben we ondernomen om dit te doen? En hoe zullen deze acties de toekomst nu ten goede veranderen?

Fotovoltaïsche en zonne-installaties voor Staco Polska
In 2021 werden er micro-fotovoltaïsche en zonne-installaties ontworpen en geïnstalleerd voor Staco Polska. Het doel van het project was om hun eigen elektriciteit op te wekken. Duurzame industrialisatie wordt steeds belangrijker, en deze installaties maken deel uit van de bijdrage van Staco daaraan.

In totaal werden 120 fotovoltaïsche panelen en meerdere zonne-installaties geplaatst. Ze zijn zo geplaatst dat ze bestand zijn tegen de verschillende seizoenen in Polen. De capaciteit van de fotovoltaïsche installatie van 50 kW zal leiden tot ongeveer 30.000 kWh besparing op elektriciteit per jaar. Daarnaast zullen ze ook de CO2-uitstoot bij Staco Polska met 14.000 kg per jaar verminderen. De zonnepanelen die verantwoordelijk zijn voor het verwarmen van water besparen ongeveer 22.400 kWh elektriciteit per jaar. Daarnaast verminderen ze de CO2-uitstoot veroorzaakt door Staco Polska met 4050 kg per jaar.

We zijn er trots op dat de fotovoltaïsche installatie bij Staco Polska ongeveer 1,3% van de totale stroomvoorziening zal genereren!

Zonnepanelen bij Staco Nederland - eigen elektriciteit opwekken
Door in negen maanden (november 2022 tot juli 2023) meer dan 1200 zonnepanelen te installeren, zet Staco Nederland grote stappen naar schone en duurzame elektriciteit. Alle panelen zijn zo gepositioneerd dat ze optimaal van de zon kunnen profiteren. De totale capaciteit van alle panelen bedraagt 419 mWh per jaar. En dat is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend. De geïnstalleerde panelen kunnen ongeveer 50% van het totale jaarlijkse elektriciteitsverbruik van Staco Nederland genereren!

Rotocoat - duurzame productie
Bij Rotocoat kan ook succes worden geboekt op weg naar duurzaamheid. Onlangs zijn er veel nieuwe zonnecollectoren geïnstalleerd in hun productiefaciliteit in Rotocoat Heerhugowaard. Met behulp van de energie die door deze panelen wordt opgewekt, kunnen ze ongeveer 50% van hun totale elektriciteitsverbruik in deze hal dekken.

Zonnepanelen De Boer Staal 
Aan het begin van 2021 werden meer dan 3.200 zonnepanelen geïnstalleerd bij De Boer Staal in Uitgeest. Deze installaties dragen bij aan de energietransitie, een ambitie die wordt gedeeld in alle ROTO-bedrijfseenheden. De zonnepanelen zullen naar schatting ongeveer één miljoen kWh, één GWh, aan groene elektriciteit genereren. Daarnaast wordt verwacht dat de zonnepanelen jaarlijks de CO2-uitstoot met 530 ton verminderen. Dit benadrukt dat alle bedrijfseenheden van ROTO werken aan hetzelfde doel: het creëren van een meer duurzame metaalindustrie.

Onze conclusie
Zijn we al volledig duurzaam? Nee, maar we zijn vandaag duurzamer dan gisteren. We worden niet alleen zelfvoorzienend door tot de helft van onze benodigde elektriciteit te leveren. We dragen ook bij aan een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot.

Tot 50% schone energie, verantwoorde productie en duurzame industrialisatie - we zijn op weg naar een duurzame metaalindustrie.

Lees onze blog artikelen

Met demontabel bouwen naar een duurzamere staalsector

Met demontabel bouwen naar een duurzamere staalsector

Lees meer
Waarom ISO 14001-certificering zo belangrijk is

Waarom ISO 14001-certificering zo belangrijk is

Lees meer
Waarom voor staal kiezen bij een renovatieproject?

Waarom voor staal kiezen bij een renovatieproject?

Lees meer
Een meer duurzame industrie: 4 voorbeelden

Een meer duurzame industrie: 4 voorbeelden

Lees meer

Lees ons laatste nieuws

Veiligheid van levensbelang

Bij De Boer Staal staat veiligheid hoog op de agenda. Een moment van onoplettendheid kan fataal zijn. Zeker in een omgeving waarin machines en transportmiddelen voortdurend worden gebruikt. Daarom bes...

Lees meer

“Ik heb als stagiair bij De Boer Staal veel geleerd”

Als erkend leerbedrijf hebben we regelmatig stageplekken beschikbaar voor talenten! Samuel Weldegergis volgt de opleiding Metaal & Constructie aan het Horizon college in Heerhugowaard. Om zijn kennis ...

Lees meer

De Boer Staal scoort 8,86

In het kader van het kwaliteitsmanagement systeem beoordeelt onze klant Anton Constructiewerken regelmatig haar leveranciers op het gebied van kwaliteit, veiligheid en gezondheid, milieu en financieel...

Lees meer