“Ik heb als stagiair bij De Boer Staal veel geleerd”

“Ik heb als stagiair bij De Boer Staal veel geleerd”

Wanneer heb je als stagiair bij De Boer Staal gewerkt? 

Samuel: “Ik begon medio 2021 bij De Boer Staal. Ik begon als stagiair en werkte toen twee dagen per week. Na zes maanden kreeg ik een contract waardoor ik meer ging verdienen. Toen werkte ik vier dagen per week. De vijfde dag ging ik naar school. Uiteindelijk ben ik anderhalf jaar gebleven.” 

Wat heb je in die periode allemaal geleerd?  

“Veel dingen. Ik heb vooral leren staal snijden, op verschillende manieren. Zoals autogeen snijden van staal met een snijbrander die ik ook leerde besturen. Elke millimeter moet goed gesneden zijn, dat maakte het ook erg leerzaam. Ik heb ook veel freeswerk gedaan. Als je snijdt, ontstaat er vaak een scherpe rand, die moet rond worden gemaakt. Voor het snijwerk moest ik zelf grafische berekeningen maken. Dan was het wel een uitdaging om de machine goed in te stellen, op de juiste snelheid en met de juiste kracht van de brander. 

Verder hielp ik bij het laden en lossen van het staal dat werd aan- of afgevoerd. Dat gebeurt met een kraan; wanneer ik een stalen plaat had gesneden, plaatste ik die vaak direct daarna op de vrachtauto. Naast het besturen van de apparaten heb ik bij De Boer Staal ook goed leren samenwerken in een team. En daarnaast om juist ook zelfstandig met staal te kunnen werken.” 

Wat heb je vanuit je opleiding kunnen toepassen tijdens je stage? 

“Vooral mijn algemene metaalkennis. Mijn opleiding is wel meer gericht op metaalconstructies en lassen. Voor mijn opleiding moest ik een tekening maken en aan de hand daarvan laswerkzaamheden uitvoeren. Helaas kon ik dat niet doen bij De Boer Staal, want daar moest vooral snijwerk worden gedaan en minder laswerk. Uiteindelijk was dat de reden dat ik er ben weggegaan, want ik wilde meer lassen.”  

Wat vind je zo mooi aan lassen? 

“Je maakt zelf iets en ziet direct het resultaat daarvan. Het is leuk om te proberen het zo mooi mogelijk te maken. Dat is elke keer een leuke uitdaging. Je bent een beetje kunstenaar, iets aan het creëren.” 

Hoe heb je werken bij De Boer Staal ervaren? 

“Goed. Ik heb prettig kunnen samenwerken met mijn collega’s daar, verantwoordelijk werk kunnen doen en geleerd om veilig met staal te werken. Ik heb bij De Boer Staal ook een kraancertificaat, een heftruckcertificaat en een VCA-certificaat behaald. Bij de laatstgenoemde gaat het om veiligheid, op de werkplek, waardoor je bewuster wordt van mogelijke gevaren en beter in staat bent om deze te vermijden.”

Wat zijn je plannen voor de toekomst?  

“Ik wil het liefst als zelfstandige gaan werken. Mijn droombaan is om voor een scheepvaartbedrijf te werken en daar laswerkzaamheden te doen.” 

Als erkend leerbedrijf geeft De Boer Staal je als student de mogelijkheid en ruimte om zichzelf te ontwikkelen in de prachtige wereld van staalbewerking. Wil jij jezelf verder ontwikkelen en ook zo'n mooie stageplek in het staalvak? Neem dan contact met ons op! 

Lees onze blog artikelen

Hoe je bij de productie van een brug, sluis of kunstwerk slimmer met staal kunt werken

Hoe je bij de productie van een brug, sluis of kunstwerk slimmer met staal kunt werken

Lees meer
Met demontabel bouwen naar een duurzamere staalsector

Met demontabel bouwen naar een duurzamere staalsector

Lees meer
Waarom ISO 14001-certificering zo belangrijk is

Waarom ISO 14001-certificering zo belangrijk is

Lees meer
Waarom voor staal kiezen bij een renovatieproject?

Waarom voor staal kiezen bij een renovatieproject?

Lees meer

Lees ons laatste nieuws

Veiligheid van levensbelang

Bij De Boer Staal staat veiligheid hoog op de agenda. Een moment van onoplettendheid kan fataal zijn. Zeker in een omgeving waarin machines en transportmiddelen voortdurend worden gebruikt. Daarom bes...

Lees meer

“Ik heb als stagiair bij De Boer Staal veel geleerd”

Als erkend leerbedrijf hebben we regelmatig stageplekken beschikbaar voor talenten! Samuel Weldegergis volgt de opleiding Metaal & Constructie aan het Horizon college in Heerhugowaard. Om zijn kennis ...

Lees meer

De Boer Staal scoort 8,86

In het kader van het kwaliteitsmanagement systeem beoordeelt onze klant Anton Constructiewerken regelmatig haar leveranciers op het gebied van kwaliteit, veiligheid en gezondheid, milieu en financieel...

Lees meer